3.- 4. septembril tähistab TÜ Kliinikumi Lastekliiniku vastsündinute osakond oma 30. sünnipäeva. Selle sündmuse puhul kutsutakse Lastekliinikusse 4. septembril kokku väga enneaegselt sündinud ja haiglas ravil viibinud väikesed patsiendid koos vanemate ja õdede-vendadega.

Lastekliiniku vanemarst-õppejõud dotsent Heili Varendi: “Kolmekümne aasta jooksul on enneaegsete ja/või haigena sündinud vastsündinute võimalused ellu jääda ja terveks saada oluliselt paranenud, selle nimel töötatakse käsikäes laste intensiivravi, lastekirurgia, geneetika ja teiste valdkondade spetsialistidega. Aastate jooksul on osakonnas ravil viibinud peaaegu 20 000 vastsündinut ja imikut. Kokkutulekule kutsume seetõttu vaid väga enneaegsena sündinud lapsed.”

Ürituse avamine toimub kell 11.00 ning programmis on arendavad tegelused lastele värskes õhus, loengud lapsevanematele ning mustkunstniku etendus koos trikkide õpetusega. Kohapeal on üles seatud ka kaisukaruhaigla, kus lapsed saavad ise haigeid kaisukarusid ravida, nende haavu siduda ning nende eest hoolitseda. Esinevad laululapsed ning võimlemisklubi Finess võimlejad.

Osavõtuks on registreerunud rohkem kui 100 last, kellega tegelevad SA TÜ Kliinikumi Lastefondi vabatahtlikud, Eesti Arstiteadusüliõpilaste Seltsi rahvatervise töögrupi esindajad ja lastekliiniku töötajad.

Lisainformatsioon ürituse kohta:
Heili Varendi