Viiekuune Keity peab kaasasündinud südamerikke tõttu toituma spetsiaalsest ravitoidusegust, mille soetamiseks vajab ta annetajate abi. TÜ Kliinikumi Lastefond kutsub üles pisikest Keityt selles toetama.

Keity pere nimel pöördus Lastefondi poole üks lapse raviarstidest, TÜ Kliinikumi lastearst dr Kristel Köbas, kes peab vajalikuks järgmise poole aasta jooksul lapse toitmist spetsiaalse ravitoiduseguga. “Lapse vanust arvestades on tema peamiseks toiduks piimasegu. Südamepuudulikkuse tõttu on vähendatud Keity poolt tarbitava vedeliku kogust. Tavalise piimasegu vähendatud kogus aga ei taga lapsele kasvamiseks piisavat kaloraaži,” räägib arst. “Et oleks tagatud Keityle vajalik energiahulk ja ainete kogus, tuleb tal praegu ja lähikuudel tarbida spetsiaalset toidusegu.”

Dr Köbas täpsustab, et tüdrukul diagnoositi ühe kuu vanusena kaasasündinud südamerike – kopsuveenide totaalne väärsuubumine. Lisaks on tal geenidefekt ning puudub kilpnääre. Südamerikke tõttu on last kahel korral opereeritud, mille tulemusena on Keity seisund küll parem, kuid südamepuudulikkuse tunnused siiski püsinud ning normaalsest kõrgemaks jäänud rõhk kopsuveresoontes. Laps vajab pidevat ravi südamepuudulikkuse ravimitega.

Kuna Keityle vajalik eritoidusegu on väga kulukas ning haigekassa seda ei hüvita, otsiti abi SA TÜ Kliinikumi Lastefondilt. Fond otsustas Keityt selles toetada kompenseerides pere kulutused toidusegule igakuiselt 145 euro ulatuses, mis teeb poole aasta toetussummaks 870 eurot.

Et Keityle tuge pakkuda, kutsub Lastefond omakorda häid inimesi üles selleks soovi korral ka oma panust andma.

“Lastefond on otsustanud Keityt ja tema perekonda aidata, kuid kõik meie vahendid ja võimalused on otseses sõltuvuses heade inimeste annetustega,” sõnab Lastefondi toetustaotluste juht Eveli Ilves. “Oleme väga tänulikud kõigile, kes aitavad meil pisikest Keityt toetada, et ta saaks spetsiaalse toidusegu abil oma haigusega võitlemiseks vajalikku jõudu koguda.”

Kui ka Sina sooviksid anda oma panuse Keity toetamisse, on sul võimalik teha annetus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele märkides selgitusse “Keity”:
Swedbank IBAN EE682200221015828742
SEB IBAN EE261010220014910011
Danske IBAN EE403300334408530000
Nordea IBAN EE791700017000285384
LHV IBAN EE527700771000610813.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.