Veebruaris on kõigis Tartu Kaubamaja kauplustes ning Tallinna Kaubamajas müügil Facebookist tuttava meeldib-ikooniga rinnamärgid. Saadud tulu läheb SA Tartu Ülikooli Kliinkumi Lastefondi abil heategevusse.

Tartu Kaubamaja kauplustes müüdavate märkide tulu läheb lastekliiniku heaks ning selle eest hangitakse kollasuse analüsaator ehk muretsetakse aparaat, mis analüüsib vastsündinu bilirubiini taset.

Sel aastal paigaldatakse Tartu Kaubamaja aatriumisse mõõdik, mis annab külastajatele võimaluse reaalajas näha Lastefondile kogutud toetuse suurust konkreetsel ajahetkel. „Usume, et see motiveerib külastajaid veelgi rohkem märke ostma, kuna kliendid reaalselt näevad kui palju raha on Lastefondile kogutud,“ sõnas Tartu Kaubamaja keskuse tegevjuht Marju Jeedas.

Peaaegu kõigi vastsündinute nahk muutub kolmandast elupäevast kuni kaheks nädalaks kollakaks ehk tekib vastsündinute füsioloogiline kollasus. Kollase lapse veres on kõrge bilirubiini tase, mis võib põhjustada eluaegse aju või närvisüsteemi kahjustuse. Analüsaator aitab mõõta veres sisalduvat bilirubiini taset ning sedasi suudetakse lapsele kiiremini anda vajalikku ravi.

Lastefondi ja Tartu Kaubamajaga koostöös toimub märkide müük tänavu ka Tallinna Kaubamajas ning sealse müügiga kogutud tulu läheb suhkruhaigete laste toetuseks. Lastefondi abil toetatakse peresid, kes ei suuda maksta insuliinipumba jaoks tarvilikku 50% omafinantseeringut.

Sarnane meeldib-märkide müük toimus ka aasta tagasi, kui sõbrakuul koguti toetusi lastekliinku heaks kollasuse raviks vajaliku aparaadi ostmiseks.

Meeldib märgiga näitab inimene välja oma hoolivust ning headust kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes. Iga märk maksab 50 senti ning neid on müügil kuues erinevas värvitoonis.