Brianna sündis südamerikkega – tema suured veresooned, kopsuarter ja aort on oma koha vahetanud. Lapse elu päästmiseks tuleb teha esimese kahe elunädala jooksul operatsioon, mida Eestis täna teha ei saa. Opereerimata sureb aga 90% lastest esimesel eluaastal. Operatsiooni (arterial switch operation ehk arteriaalse ümberlülituse operatsioon) käigus nö. istutatakse aort ja kopsuarter oma “õigesse kohta” ja 95 protsendil on operatsiooni tulemus väga hea ning laps saab edaspidi elada täisväärtuslikku elu.

Operatsiooni eest tasub Eesti Haigekassa, kuid kõik ravivisiidiga kaasnevad transpordi- ning majutuskulud tuleb paraku perel endal kanda. Maailmas leviv koroonaviirus COVID-19 seab aga siingi omad piirid ning pisike Brianna vajab nii reanimobiili- kui lennutransporti ning lapse vanemad eluaset haigla vahetus läheduses. Kui kauaks Brianna Helsingisse jääma peab, selgub operatsiooni järgselt, nagu ka see, milline saab olema tema kojusõit.

“Hetkel ootame kõik Helsingist sõnumit, millal sealne lastehaigla väikese Brianna vastu saab võtta ning loodame, et meie head toetajad tulevad kiiresti appi. Seni hoolitsetakse pisitüdruku elu eest Tartu Ülikooli Kliinikumi lasteintensiivravi osakonnas”, ütles Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma, lisades, et alles sel kevadel saadeti heade annetajate toel sarnasele operatsioonile pisike Georg, kes täna on tore ja tegus poiss ning valmistab oma vanematele palju rõõmu.

Pisitüdruku peret saab aidata, helistades Lastefondi heategevuslikele telefoninumbritele.

Annetussumma listakse teie sama kuu telefoniarvele.

helistades 900 5025, annetad 5 eurot
helistades 900 5100, annetad 10 eurot
helistades 900 5500, annetad 50 eurot

või tehes ülekande SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi annetuskontodele märksõnaga “Brianna”