28. ja 29. septembril toimuvatel hooaja viimastel Tartu ja Tallinna kirbuturgudel leiavad SA TÜK Lastefondi eestvedamisel aset ka heategevuslikud kuulsuste asjade laadad, kus fondi vabatahtlikud müüvad tuntud inimeste poolt annetatud esemeid. Saadud tulu läheb haruldase nahahaigusega Laura toetuseks.

Oma panuse Laura toetuseks on annetuste näol andnud juba ligi 30 Eestis tuntud ja austatud inimest. Muu hulgas on 28. septembril kell 9-15 Tartus Ehituse ABC lähistel ning ja 29. septembril kell 10-15 Tallinnas Kalevi keskstaadionil toimuvatelt kirbuturgudelt võimalik endale soetada Märt Avandi lipsu, Kristina Šmigun-Vähi soojendusnumbrit, Mari-Liis Lille meisterdatud kõrvarõngaid, Age Oksa varvaskingi ning Hannes Kaljujärve kohvrit. Tartu kirbuturu külastajatel saavad aga kaupa teha linnapea Urmas Kruusega isiklikult, kes asub ise 28. septembril Tartus leti taha enda asju müüma.

Samuti lööb heategevuslikus projektis kaasa Riigikogu esimees Ene Ergma, kes paneb müüki maali, mille kinkis talle üks Tallinna tüdruk ning mis on juba aastaid tema koduseina kaunistanud. „Annetasin selle maali, sest minu arvates sobib see hästi Lastefondi heategevusliku kirbuturu tarbeks. Olen olnud Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi toetaja juba pea kümme aastat ja hindan selle fondi tegevust kõrgelt. Mul on hea meel, et heategevus on ennast Eesti ühiskonnas kenasti kindlustanud ja loodan, et sellised aktsioonid jätkuvad,“ sõnas ta.

Kogu nimekate inimeste annetatud esemete müügist saadud tulu suunab Lastefond raske ja haruldase nahahaigusega 3-aastase Laura toetuseks. Tüdruku haigusest ja toetusvõimalusest saab lähemalt lugeda siit: http://lastefond.ee/lastefondist/kaimasolevad-projektid/kaimasolevad-toetusprojektid/toetame-laura.

Lastefond oli sama aktsiooni raames oma telgiga kirbuturul väljas kahel korral ka 2011. aastal. Tol korral müüdi tuntud inimeste poolt annetatud esemeid keeruliste ainevahetushaigustega laste, Miikaeli, Albiina ja Brandon-Danieli toetuseks ning koguti heategevusliku müügiga kokku ligi 1000 eurot.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2000. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Kaheteistkümne tegevusaasta jooksul on kogutud üle 1 miljoni euro annetusi ja toetatud hulganisti abivajajaid.