Head annetajad toetasid veebruarikuu jooksul SA TÜ Kliinikumi Lastefondi vahendusel haruldaste haigustega lapsi kokku 7097 euroga. Fond kogus annetusi veebruari lõpus peetava rahvusvahelise haruldaste haiguste päeva raames.

Oma panuse märkimisväärsesse annetussummasse andsid kõik, kes helistasid veebruarikuu jooksul Lastefondi annetusnumbritel või tegid ülekande Lastefondi annetuskontodele selgitusega “haruldaste haigustega lapsed”. Samuti aga ka head inimesed, kes annetasid veebruari viimasel pühapäeval Vanemuise teatris “Ooperifantoomi” vaheajal või osalesid samal päeval heategevuslikel perepäevadel Ülemiste keskuses ja Tartu Kaubamajas ning panustasid seal annetuskastidesse, oksjonil osaledes või oma annetusmünti Eesti kaardile asetades. Eelnimetatud summas sisaldub ka heategevuslikus “Kuldivillaku” saates tublide tohtrite poolt võidetud 1640 eurot.

Annetustelefonide kaudu toetati haruldaste haigustega lapsi veebruarikuus 685 euroga, Lastefondi annetuskontodele laekus vastava selgitusega 1958 eurot ning Vanemuise teatris annetati fondile 955 eurot. Tartu Kaubamaja heategevuslik perepäev aitas haruldaste haigustega laste toetuseks koguda 1187 eurot, millest 447 eurot oli asetatud müntidena Eesti kaardile; Ülemiste keskuse perepäevaga kogunes aga 672 eurot, millest 241 oli mündikaardil.

Lastefondi arendus- ja projektijuht Anniki Inno on aktsioonide tulemusega väga rahul. “See suurepärane summa ja fakt, et sel aastal kogusime haruldaste haiguste päeva raames eelmisest aastast enam, näitab, et Eesti inimene on lahke ning märkab abivajajaid,” leiab ta. “Kogutud 7000 eurot võimaldab meil toetada kõiki Lastefondi poolt abi saavaid haruldaste haigustega lapsi kahe kuu jooksul või pakkuda neist lastest ühele-kahele tuge terve aasta,” lisab Inno. “Oleme kõigile annetajatele südamest tänulikud. Aitäh!”

Haruldaste haiguste päeva aktsioone aitasid ellu viia: Mothercare, Vanemuine, Apollo, Elina Born, Glimm, Ülemiste keskus, Feralia, Charlot, A`Le Coq, Acer Events, Tartu Kaubamaja, Loome Ilu, Eesti Metsameister, Jussimaailm, Skechers, Baggy`s, Photo Point, Rändav Bioklass, Hemtex, Kaisumaa ja Reet Linna.

Lastefond toetab hetkel igakuiselt 12 haruldase haigusega last kokku 3592 euroga kuus (rohkem kui 43 000 euroga aastas). Nende seas on nii lapsi, kelle haiguse esinemissagedus on 1:2000 kui ka neid, kelle haigust esineb vaid ühel miljonist.

Rahvusvahelist haruldaste haiguste päeva tähistatakse haruldasel kuupäeval, 29. veebruaril. Päev koondab tähelepanu keskmesse need 6-8% rahvastikust, kes põevad harva esinevaid, raskeid ja enamasti kroonilise kuluga tõbesid ning selle eesmärgiks on teadvustada haruldaste haiguste olemasolu ja nende mõju põdejatele.

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.