SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond ja Tartu linn toetavad kurdina sündinud 7-aastase Martini perekonda uue sisekõrvaimplantaadi omaosaluse tasumisel.

Martin on 7-aastane Tartu poiss. Ta käib esimeses klassis, õpib neljadele-viitele ja naudib koolis käimist. Martin sündis kurdina, kuid tänu arstide, logopeedi, tugiisikute ja perekonna toele peale sisekõrvaimplantaadi paigaldamist, kui poiss oli aasta ja nelja kuu vanune, hakkas ta kuulma ning õige pea ka rääkima. Martin saab tavakoolis väga hästi hakkama, kuigi tal on veel raskusi sõnade käänamise ning pööramisega. Martini ema on oma poja edusammude üle väga õnnelik ja loodab, et spetsialistide toe ja abiga jõuab poiss õige pea eakaaslastega samale tasemele.

Ilma sisekõrvaimplantaadita ei kuule Martin üldse. Sellised abivahendid tuleb aga välja vahetada iga seitsme aasta tagant ning poisi kõrva varasemalt paigaldatud implantaadi kasutusaeg on läbi. Sisekõrvaimplantaat on väga kallis abivahend, makstes üle 9500 euro. Riik katab abivahendi maksumusest 90%, kuid omaosalus on pere jaoks siiski liiga suureks väljaminekuks.

Perele tulid appi Tartu linn, kes toetab ostu 400 euroga, ning SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond, kellelt pere palus 300-eurost toetust. Martini perele jäi tasuda 250 eurot, ema on abistajatele väga tänulik ja rõõmustab, et poja edusammud jätkuda saavad.

“Mõnikord tuleb meil ette toetusjuhtumeid, kus riik on küll toetussüsteemi loonud, kuid ka omaosaluse täies mahus tasumine raskendaks pere toimetulekut, seepärast ulatas Lastefond perele taaskord püsiannetajaskonna toel abikäe,” selgitas Lastefondi tegevjuht Agnes Karlson.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2000. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.