SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi ja MTÜ Klubi Tartu Maratoni viies koostööaasta keskendub reumahaigetele lastele. Juba sel nädalavahetusel toimuval 42. Tartu Maratonil käivitatakse heategevuskampaania, et koguda annetusi reumahaigete laste ravivesivõimlemise toetamiseks.

Reumahaigete laste liikuvusele on seatud mitmed piirangud, mistõttu on koolil ning lastevanematel vähe võimalusi, et pakkuda antud diagnoosiga lastele sobivat kehalist aktiivsust. Ravivesivõimlemine aitab säilitada ning parandada liigesliikuvust, lihasjõudu ja vastupidavust. Nii tagatakse lapse võimalikult normipärane füüsiline areng ning ennetatakse terviseprobleeme, mis võivad edaspidi pärssida reumadiagnoosiga inimese elukvaliteeti. Iganädalaselt toimuvatesse ravivesivõimlemistundidesse on oodatud ka uued liikmed. Liituda on võimalik Lõuna-Eestis elavatel reumahaigetel lastel, kellel on selleks vajadus. Täpsemat teavet, kuidas toetussoov esitada, saab e-posti aadressilt info@lastefond.ee.

Reumahaigete laste toetuseks saab igaüks annetuse teha juba sel nädalavahetusel. 16. veebruaril toimuvad Tähtvere spordipargis Tartu Maratoni lastesõidud ja 17. veebruaril juba legendaarne 42. Tartu Maraton. Mõlemal üritusel on kohal Lastefondi vabatahtlikud koos maskott Mõmmikuga. Lisaks annetuste kogumisele pakuvad vabatahtlikud Lastefondi telgis kõige pisematele põnevaid tegevusi. Lastefondi telk on ka kohtumispaigaks lastele ja vanematele, kes üksteist suures maratonipalavikus kaotanud on.

Klubi Tartu Maratoni ja Lastefondi varasemad koostöökampaaniad on samuti keskendunud taastusravi vajavatele lastele. 2011. aastal koguti annetusi füsioteraapia väikevahendite tarbeks ning möödunud aastal kõnniraja rakmete ostuks Tartu Ülikooli Kliinikumi laste ja noorukite arendus- ja taastusravi keskusesse.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2000. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.