Täna kell 13 toimub pidulik vastuvõtt TÜK Naistekliinikus, kus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond annab haiglale üle hapnikublenderid, loote tsentraalse jälgimise süsteemi ja bilirubiinimõõtja.

Tartu Kaubamaja korraldas veebruaris sõbrakuu raames heategevusliku Like-märkide müügi, mille tulu eest koos 3M Eesti abiga osteti lastekliinikusse bilirubiinimõõtja ehk kollasuse analüsaator.

Kollasuse analüsaator võimaldab naha kaudu määrata kollasuse taset. See mõõdab veres sisalduvat bilirubiini taset ning ei ole lapsele valus. Analüsaatori hind oli üle 3500 euro ning üle poole maksumusest tuli kaubamaja märgimüügi tulust. Kokku müüs Tartu Kaubamaja 50-sendiseid märke ligi 4000 tükki.

Naistekliinik saab täna endale loote tsentraalse jälgimise süsteemi, mis abistab arste oluliselt rasedate jälgimisel ning annab kohe märku, kui midagi peaks patsiendi või loote seisundis muutuma. Nii jõuab abi kiiremini selle vajajani.

Jälgimissüsteemi muretsemisele aitasid kaasa Selver kampaaniaga „Koos on kergem“, Kanal 2 saade „Jõulusoojus“, Nores Plastic, TÜ ASK Fitnessklubi ja Meediaprotaal. Süsteemi väärtuseks on ligi 45 tuhat eurot, millest 50% kattis Tartu Ülikooli Kliinikum.

Üle antakse ka hapnikublenderid, mis on ostetud koostöös Pelgulinna Sünnitusmaja Toetusfondiga ja Kanal 2 saate „Jõulusoojus“ abiga. Hapnikublendereid muretseti kokku 19 tükki kogusummas 27 tuhat eurot. Neli blenderit jääb TÜK Naistekliinikusse ning 15 lähevad teiste maakondade sünnitusosakondadesse.

Lastefond tänab südamest kõiki abistanud organisatsioone ja annetajaid, kes abistasid vajalike aparaatide muretsemist!

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2000. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.