SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on kohal nädalavahetusel toimuva Tartu Maratoni lasteüritusel ning põhipäeval finišialas, et käivitada uus kampaania füsioteraapia väikevahendite soetamiseks.

Mõmmik lõbustab kõige väiksemaid maratonilisi laupäeval Tähtveres ning pühapäeval Elvas, kus üheskoos mängitakse ja joonistatakse. Samuti on võimalus saada lisainformatsiooni Lastefondi tegemiste ja käimasolevate kampaaniate kohta.

Klubi Tartu Maraton rahvaspordiührituste raames kogub Lastefond koostöös Klubi Tartu Maratoniga toetusi Tartu Lastehaiglale füsioteraapia väikevahendite jaoks. Vajaminev summa on ligi 5000 eurot ehk 80 000 krooni. Terve aasta jooksul kogutud tulu läheb vajalike vahendite soetamiseks.

„Väikevahendid on füsioteraapias kasutuses igapäevaselt ning seega vägagi vajalikud,“ seletas lastearst Tiina Lind. „Paraku on enamus väikevahendeid mittemeditsiinilised töövahendid, mida Kliinikumi kaudu küll lastehaiglale ka eraldatakse, kuid kahjuks mitte piisavalt. Arendavad mängud ja peenmotoorika vahendid on laste arengu seisukohast äärmiselt olulised.“

Omaette kampaaniat pole Lastefond nelikürituste raames varasemalt korraldanud.

Tänavune Tartu Maraton on 40. juubeliüritus. Klubi Tartu Maraton üritused 2011. aastal on järgmised:
40. Tartu Maraton – 20. veebruar 2011
SEB 29. Tartu Jooksumaraton – 8. mai 2011