23.-29. maini annetab Olümpia hotelli kohvik Café Boulevard igalt müüdud kohvijoogilt ja pohla-martsipanipärjalt 20 senti SA TÜK Lastefondile haruldase hambumushäirega 18-aastase Sten Oliveri aitamiseks.

Sten Oliveril on diagnoositud oligodontia – haruldane geenihaigus, mis väljendub enam kui kuue jäävhamba alge puudumises. See tähendab, et piimahammaste asemele selle diagnoosiga inimestel jäävhambaid ei kasva. Sten Oliveril puuduvad kaheksa jäävhamba alged.

“Tervis on selline asi, mida sageli ei märgata enne, kui seda enam pole. Noore inimese puhul on tema väljakujunemise juures eriti oluline, et ta ei tunneks end kuidagi kehvemana kui teised ning hammaste olemasolu on kindlasti üks oluline aspekt, et end samaväärsena tunda,” leiab Hotell Olümpia konverentside ja ürituste tellimuste juht Anu Kaar. “Kasvõi ühe noore inimese täisväärtusliku elu tagamiseks kogutud toetus on alati abiks, mis siis, et panus tundub väike – kui me aja jooksul mitu väikest tegu kokku paneme, saab sellest suur abi!”

Kaheksa hambaalge puudumine ei ole ainuüksi esteetiline probleem, vaid esmalt just funktsionaalne, sest suus olevatel hammastel lasub ülekoormus. Ka võib esineda ülekoormust alalõua liigestel: valu, väsimus, naksumine. Seetõttu vajab noormees alumisel hambakaarel puuduvate hammaste asendamist implantaatidega, mis annab haiguse ravis parima ja pikaajalisema tulemuse.

Implantaatide paigaldamine on aga väga kallis ning haigekassa nende eest ei tasu. Sten Oliveri puhul on ravi maksumuseks 7950 eurot, millest 5450 eurot on lubanud panustada Lastefond. Siinkohal tuligi fondile ja Sten Oliverile appi Café Boulevard, kes nädalase kampaania käigus annab oma panuse selle märkimisväärse summa kokkusaamisse.

Lastefondi juhatuse liige Eveli Ilves toob esile, et hotell Olümpiaga seob Lastefondi juba üsna pikaajaline koostöö, mis on äärmiselt tänuväärne. “Lastefond on väga tänulik sotsiaalselt vastutustundlikele ettevõtetele, kes on otsustanud püsivalt ühiskonda tagasi panustada ning järjepidevalt Lastefondi toetada. Hotell Olümpia on üks neist,” räägib ta. “Eriti rõõmustav on, et ettevõte on alati ise meie poole abipakkumistega pöördunud ning tundunud huvi, kuidas nad omalt poolt saaks kaasa aidata. Koostöö, mille tulemuseks on ühe noore inimese elukvaliteedi märgatav tõus, on imetlusväärne!”

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligi kolme miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/annetajale/pusiannetus.