Eile sõitsid seitse Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliiniku ämmaemandat Veneetsiasse 4-päevasele ülemaailmsele sünnituse kongressile, kus käsitletakse tänapäeva sünnitusabis aktuaalseid teemasid, et hoida ja parandada ämmaemandate kompetentsi sünnitusel.

14. – 17. novembril toimuval ülemaailmsel sünnituse kongressil Birth Congress Clinical Challenges in Labour and Delivery käsitletakse tänapäeva sünnitusabis aktuaalsed teemasid. SA TÜK naistekliiniku vanemämmaemand Sirje Kõvermägi toob välja, et koolitus on väga oluline, et hoida ja parandada ämmaemandate kompetentsi sünnitusel. “Kuivõrd täna on ca 40% sünnitustest ämmaemanda juhtimisel ja vastutusel, on selline rahvusvaheline koolitus vajalik kaasaegsete suundadega kursis olemiseks ja sünnitusabi kvaliteedi tagamiseks,” selgitab ta.

Kõvermägi lisab, et välikoolituse järgselt on plaanis korraldada sünnitusosakonnas sünnituse ämmaemandatele ka koolituspäev, et saadud teadmisi ja uudiseid jagada ka teiste ämmaemandatega, kes koolitusel osaleda ei saanud.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves avaldab heameelt, et fondil on juba mitmendat korda võimalik olla toeks Tartu Ülikooli Kliinikumi naistekliiniku sünnitusosakonna ämmaemandatele, et neil oleks võimalik osa saada maailma parimatest praktikatest selles valdkonnas ja tuua need teadmised koju, et siin neid jagada ja rakendada.

Kuna välikoolitusel osalemine on kulukas ning Tartu Ülikooli Kliinikumi koolitusfondi ressursid võimaldavad vaid kahe ämmaemanda koolituskulude katmist, toetab Lastefond heade annetajate toel sünnitusabi parandamise nimel viie ämmaemanda välikoolitust Veneetsias, kattes kuni 4600 euroga osalustasud ning transpordi- ja majutuskulud.

Välikoolitusel osalevad TÜK naistekliiniku sünnitusosakonna ämmaemandad (vasakult) Helle-Mai Tabo, Evelin Gross, Emily Naarits, Häli Viilukas, Pille Teesalu ja Kadri Mahlapuu. Fotolt puudub ämmaemand Sirje Kõvermägi. Foto autor: Sirje Kõvermägi.

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi lastehaiglate juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku ligikaudu nelja ja poole miljoni euroga. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.