14. novembril mõõdetakse Selverites üle Eesti veresuhkrut. Nii loodetakse üha enam tähelepanu pöörata diabeedile ning panna inimesi rohkem mõtlema oma tervise üle.

Eestis on ligi 70 000 inimest, kes ei ole teadlikud oma suhkruhaigusest. Veresuhkrut minnakse mõõtma Lastefondi, Sanofi Eesti ja Eesti Arstiüliõpilaste Seltsi abiga.

Maaima Diabeedipäeval antakse kõigile inimestele võimalus mõõta oma veresuhkrut tasuta. Eesti arstiteadusüliõpilaste Seltsi liikmed on Selverites kella 16-19ni ning nõu ja jõuga aitavad SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi vabatahtlikud.

Lastefondi tegevjuhi Küllike Saare sõnul on rõõmustav, et Maailma Diabeedipäevale sel aastal suuremat tähelepanu pööratakse. “Meil on hea meel, et seda päeva tähistatakse aktiivselt ja kõigile inimestele kasulikult,” sõnas Saar. Seda enam, et lisaks diabeedipäevale saab Lastefond 14. novembril 11-aastaseks.

Käesoleval aastal oli Lastefondi üks suuremaid projekte insuliinipumpade ostmine suhkruhaigetele lastele. Eestis on umbes 700 suhkruhaiget last, kellest aasta alguses vaid 15 protsendil olid olemas insuliinipumbad.

Praeguseks on insuliinipumba saanud erinevate kampaaniate, toetajate, ürituste ja annetajate abil juba 63 last ja toetamine jätkub. Lisaks on lootus, et uuest aastast muutub Haigekassa poolt laste insuliinipumpade soetamise toetus oluliselt, vanusepiir, kes endale Haigekassa toel edaspidi pumba võivad saada, tõuseb neljalt aastalt 18-le.