2.-20. detsembrini viis SA TÜK Lastefond osta.ee portaalis haruldase nahahaigusega Laura toetuseks läbi heategevusliku jõuluoksjoni, kus müüdi tuntud inimeste poolt fondile annetatud asju. Internetioksjoniga koguti 251 eurot.

Tegemist oli septembris Tartus ja Tallinnas toimunud kirbuturgudel kaubaks mitte läinud esemetega, mida nüüd oli võimalus endale Interneti teel soetada kõigil soovijatel, kes mingil põhjusel täikadele ei jõudnud. Oksjoni kõige populaarsemateks esemeteks osutusid erinevad lauamängud, samuti leidsid uue omaniku näiteks Märt Avandi lips ja Age Oksa autogrammiga raamitud plakat. Ka Smilersi CD-d ning Jürgen Zoppa autogrammiga särgid osteti kiiresti.

Kokku koos sügiseste kirbuturgudega kogus Lastefond selle ettevõtmise raames 959,56 eurot, millest 251,40 eurot äsjalõppenud internetioksjoniga.

Kogu jõuluoksjoni müügitulu suunatakse raske nahahaigusega 3-aastase Laura igakuisteks toetussummadeks. Tüdruk põeb üliharuldast (üks laps miljonist maailmas) bulloosset epidermolüüsi, mille tõttu avalduvad tema nahal ja limaskestadel villid, mille purunemisel tekkivad erosioonid on valulikud ning paranevad väga aeglaselt. Loe lähemalt: http://lastefond.ee/lastefondist/kaimasolevad-projektid/kaimasolevad-toetusprojektid/toetame-laura.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2000. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Kolmeteistkümne tegevusaasta jooksul on kogutud üle 1 miljoni euro annetusi ja toetatud hulganisti abivajajaid.