Detsembrikuus kogub Südameapteek annetusi kolmele lapsele, Kuldarile, Lennale ja Johannile, kes vajavad aastaringselt Lastefondi heade annetajate tuge abi- ning hooldusvahendite soetamisel. 

Kuldarit on Lastefond abivahendite soetamisel toetanud alates 2017. aastast. Üliharuldase geneetilise haigusega Kuldar käis südamerikke tõttu operatsioonil. Pärast seda pidi ta viibima pikalt haiglaravil, sest oli raskes seisundis ning tal diagnoositi ulatuslik ajutalitluse häire. Et Kuldar saaks haiglast koju, vajas ta paljusid abivahendeid: aspiraatorit, ambukotti, aspiraatori bakterfiltreid, trahheostoomi niisutusfiltreid, trahheakanüüle, aspiratsioonikateetreid, trahheostoomi puhastusplaastreid, gastrostoomi süstlaid, haavaloputuslahust ja gastrostoomi haavapatju. Abivahendite soetamine on kulukas ning Lastefond aitab Kuldaril iga kuu nende abivahendite kulusid katta ca 200 euro ulatuses. 

Lenna sündis enneaegsena ning tal tekkis hingamishäired, mis küll taandusid, kuid tekkisid uuesti. Seetõttu sai Lenna endale trahheostoomi ning ta vajab aspireerimist. Trahheostoomi hooldamiseks on Lennal tarvis hulganisti hooldusvahendeid ja lisatarvikuid, mille kulutusi Lastefond aitab heade annetajate abil iga kuu katta ca 89 euro ulatuses. 

Väike Johann veetis esimesed elukuud haiglas. Johannil avastati nädal pärast sündi kaasasündinud hinge- ja söögitoru vaheline ühendus, teda opereeriti ning operatsiooni piirkonda tekkinud liigse armkoe tõttu vajab ta nüüd hingamisaparaadi abi ning pidevat aspireerimist. Johann sai Lastefondi heade annetajate abil suvel kodusele ravile – Lastefond aitas soetada rohkem kui 7000 euro väärtuses aparaate ning aitab katta vajalike hooldusvahendite maksumust.  

Detsembrikuus on Südameapteekides kassade juures ekraanid, kus kõik soovijad saavad oma ostule lisada 2-, 5- või 10eurose annetuse Kuldari, Lenna ja Johanni abi- ja hooldusvahendite soetamise heaks. Kogutud summale lisab Südameapteek kuu lõpus omalt poolt 2500 eurot. 

SA TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suurimaid lastehaigla juures tegutsevaid heategevusorganisatsioone Eestis. Alates 2000. aastast on Lastefond annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning eriravi või –hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid üle Eesti. 19 tegutsemisaasta jooksul oleme heade annetajate abil kogunud laste ravitingimuste parandamiseks üle viie miljoni euro. Lastefondi vahendusel on võimalik haigeid lapsi aidata, hakates püsiannetajaks aadressil https://www.lastefond.ee/pusiannetus/vormista-pusiannetus/. Toetuse taotlemiseks või abivajajatest teada andmiseks palume kirjutada e-mailile info@lastefond.ee.