Eesti Haigekassa tunnustas Aasta Tervisetegu 2019 auhinnagalal Lastefondi töö eest, mis on aidanud paljusid peresid, kus on kasvamas mõne haruldase haigusega laps, et toetada neid haigusest tulenevate kulutuste katmisel. Auhinnagala toimus 14. septembril Eesti Tervisemessi – Liikuma! raames.

Auhinna andis üle Eesti Haigekassa juht Rain Laane ning vastu võtsid Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondi strateegiajuht Siiri Ottender-Paasma ning toetusspetsialist Kätlin Lindsaar. Siiri Ottender-Paasma avaldas tänukõnes ootust, et peagi on riigil endal võimalik harvikhaigusega lastele abikäsi ulatada. “Me usume, et soov ja tahtmine seista selle eest, et kõik Eesti inimesed, kõik Eesti lapsed saaksid vajadusel ravi, on ühiselt nii Eesti Haigekassal kui ka Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefondil. Me väga loodame, et riik leiab juba lähiajal võimaluse raviraha kasutada selliselt, et ka harva esinevate haigustega inimestel on Haigekassa toel võimalus ravile ja seeläbi võimalus elule. Me loodame ka seda, et ükski haige laps ei pea edaspidi olema haiglas vaid seetõttu, et eluks vajaliku aparatuuri muretsemine käib tema perele üle jõu. Kui need suured ja väikesed unistused teoks saavad, on Lastefondil põhjust see auhind järgmisel aastal anda juba Eesti Haigekassale!”

Igal aastal toimuval Tervisemessi auhinnagalal Aasta Tervisetegu 2019 pärjatakse tervisevaldkonnas tunnustust ja austust väärivad teod. Erialaliidud, tervisevaldkonnas tegutsevad organisatsioonid ja omavalitsused saavad üles seada tähelepanu pälvinud tegusid ja saavutusi. Auhinnagala toimus teist korda. Eesti Tervisemessi – ­ Liikuma! eesmärk on pakkuda inimestele uusi teadmisi tervise füüsilisest, vaimsest kui ka sotsiaalsest heaolust.