Üle kogu Eesti pehme mööbli ning vaipade puhastamisega tegelev ettevõte Cleansmart Eesti OÜ alustas möödunud teisipäevast, 3. juulist koostööd TÜ Kliinikumi Lastefondiga, annetades igakuiselt 2% ettevõtte käibest Eesti Haigekassa poolt mitte hüvitatavate ravimite toetuseks.

Cleansmart Eesti OÜ esindaja Toomas Jürgens rääkis: “Ajal, mil kõige olulisemaks peetakse kaitsekulutuste tõstmist vähemalt 2%ni SKTst, tulime meie hoopis teistsugusele mõttele – selle asemel, et adrad mõõkadeks taguda ja sõjaks valmistuda, võiksime me raha kulutada hoopis tuleviku ehitamisele ning toetada uute kahurite ostmise asemel pigem lapsi.”

Nii tuligi ettevõttel idee annetada Lastefondile igakuiselt 2% ettevõtte käibest. “Tõsi, kuna ettevõte ei ole suur, ei räägi me vähemalt esialgu väga suurtest summadest, aga usume siiski, et iga euro on Lastefondile abiks ja saab asja eest kulutatud,” nentis Jürgens.

Ettevõtte igakuine annetus läheb haigekassa poolt mitte hüvitatavate ravimite toetuseks. Käesoleva aasta lõpuni on toetussumma suunatud 17-aastase haruldase verehaigusega tüdrukule eluks vajaliku ülikalli ravimi kompenseerimiseks.

Jürgens nendib, et küsimusele, miks nad otsustasid just ravimite ostmist toetada, ei olegi väga lihtne vastata. “On ju selge, et toetust vajavad kõik projektid ning ausalt öeldes meil kindlat eelistust ei olegi,” rääkis ta. Küll aga arvas, et ehk oli seesuguse otsuse taga tunne, et ravimite ostu kaudu suudavad nad toetada kõige suuremat hulka abivajajaid.

“Peaasi, et iga euro läheks just sinna, kus seda kõige rohkem vaja,” nentis Jürgens ning lisas, et Lastefondi puhul ei ole neil kahtlustki, et nende vähest abi kasutatakse kõige efektiivsemal viisil.

Kui potentsiaalne klient tellib Cleansmart Eesti OÜ kodulehe kaudu puhastusteenuse, siis arvutatakse hind automaatselt ning kliendile kuvatakse esialgne hinnapakkumine. Hinnapakkumisega koos kuvatakse ka konkreetne summa, millega selle teenuse tellimisel ettevõte Lastefondi toetab.

Lastefondi strateegiajuht Küllike Saar avaldas siirast tänu, et Cleansmart Eesti OÜ on otsustanud fondi toetada väga olulise toetusprojekti jaoks annetuste kogumisel. “17-aastase haruldase verehaigusega tüdrukule aasta lõpuni eluks vajaliku ravimi toetamine on Lastefondi ajaloos kõige suurem summa, mida on otsustatud toetada,” nentis ta ning kutsus üles kõiki, kel on võimalus aidata, ulatama abikäsi haigekassa poolt mitte hüvitatavate (sh 17-aastase haruldase verehaigusega tüdruku) ravimite kompenseerimiseks.